ÅRSRESUMÉ 2012 - SEPTEMBER-DECEMBER

I september firade jag och hjärtat vår 1 års dag, samtidigt som Philip började sitt nya jobb i Stockholm. Ja, han han ännu inte lämnat Stockholm helt, men det kommer ;) Han började ett nytt jobb som konsult hos Paues Public Affairs och spenderar varje måndag-tisdag-onsdag i Stockholm. Det funkar väldigt bra än i dag, pendlandet verkar inte vara något problem alls. I början var det jobbigt för mig, vi var ju aldrig ifrån varandra innan, men nu har man faktiskt vant sig och de där dagarna ifrån varandra är nog bara bra om jag ska vara ärlig. Att sakna, är något jag saknat. :) 
 
 
I september anlände också en ny familjemedlem i form av Mios halvbror Tudor. Vi hade länge tänkt på att Mio borde ha en kompis, så att han inte känner sig så ensam när vi inte är hemma, och att ha någon att leka mer. När Nina då kom med förfrågan om vi ville köpa Mios halvbror, var svaret givet. Tudor kom med Philip i flyg den 5e septemebr, och han har verkliugen smält in. I början var det lite nervöst men sakta och säkert har han kommit att bli en otroligt kärvänlig och kramgo kille. Mio och Tudor kommer så bra överens, de leker och busar så det står härliga till. Hjärtat bara smälter när de ligger bredvid varandra och slickar varandra på huvudet. Äkta sysonkärlek! Vi är så glada att vi kunde ge dem detta och även oss såklart, varken Mio eller Tudor kunde ha det bättre!
 
 
Oktober-november har mest bestått av kärt umgänge. Vi har haft så många på besök här hos oss vilket har varit jätteroligt! Våra vänner från Stockholm har hälsat på, vi har gjort Öresund runt och vi har fått mycket tid med Philips familj här nere. Tid man inte hade förut då avståndet ställde till det. Nyheten att Philips syster Nicole väntade barn nådde oss med glädje!
 
I december började det bli kallt. Isigt utanför fönstret, men inomhus var det varmt och skönt. Julpyntat, julbakat och en himla julstämning! Det blev många kalla men friska promenader - speciellt en som jag alltid kommer minnas. Den dagen var det riktigt kallt och Philip ville ta mig med ut på promenad. Jag ville vägra men visste nånstans att han skulle gå ändå, för han är så envis. Så jag följde med ändå då jag inte ville att han skulle gå ensam. Kallt, nästan mörkt, isigt - ja vad som helst kan ju hända! Vi gick ner mot vattnet (tack, det blåser ju inte mindre där...) och ut på piren. Här nere gick vi första gången vi var här, dagen då lägenheten visades. Philip kramade mig hårt, såg mig i ögonen och berättade hur mycket han älskade mig och hur lycklig jag gjorde honom. Jag kunde inte tro mina öron när han friade till mig. Jag har hört efteråt (haha!) att min min inte går att glömma, tydligen ska jag blivit helt chockad och stum. :) Ett JA kom såklart ur mig tillslut och lyckan var total! Philip är min största kärlek och min bästa vän, för evigt. 
 
 
 
Som om inte det var nog, så stod också en fantastisk jul för dörren. Den firades hos Philips morföräldrar i småland, med kalkon och allt! Vi har fått många fina julklappar och minnen. I mellandagarna åkte vi som sagt till Köpenhamn och det i sig var en fantastiskt klapp.
 
 
Nu är det nyår, och jag är mer än redo att ta mig an nästa år! 2012 var fantastiskt, och inte ska väl 2013 bli sämre?
 
GOTT NYTT ÅR ALLIHOP!
 

ÅRSRESUMÉ 2012 - APRIL-AUGUSTI

Slutet av mars, april och maj hade alla samma ljuva dimma över sig. En dimma av tunna, skira, rosa moln skulle man kunna säga :) Vi gick i ständiga flyttankar. Allt vi tänkte på var inredning och hur vårt kommande hem skulle se ut. Man kunde knappt låta bli att packa lådor, trots flera månader kvar till flytt. Vi gjorde en egen nedräkningskalender vilken började på 108 dagar. 108 dagar som kändes som en evighet, men fortare än kvickt var man nere på hälften. Vi gjorde listor på allt vi ville hinna göra i Stockholm innan flytten, så som skärgårdstur, bowla (det kan man ju bara göra i Stockholm haha!), träffa alla kompisar, gå ut och klubba järnet... Typ hälften gjorde vi inte, det är ju inte så att Stocholm försvinner!
 
 
Helt plötsligt var vi inne i juni och det var dags för flytt. Vi skulle nu köra ner alla grejer till Vejbystrand, för att sedan åka upp till Stockholm igen för sista månaden där. Nere i Vejbystrand lastade vi av allt, hann träffa grannarna, solade och badade i havet (!!!) och åt på den mysiga hamnrestaurangen. En dag senare åkte vi åter mot Stockholm för en sista gång. Vi levde den sista månaden på ett par madrasser på golvet haha. Jag hade plockat ut saker vi kunde ha kvar för att klara oss: 2 tallrikar, 2 par bestick, en gryta, en kastrull... Haha ja, det var lite fattigt men det funkade ju, för nu sitter vi ju här nere :) Men det var tufft - lilla Mio var så uttråkad och tyckte uppenbart att det var jobbigt. Vi hann med att fira midsommar i Ockelbo med våra härliga vänner vilket var jätteroligt!
 
 
I juli hade vi en supermysig middag ute med våra vänner och sa hej då, och sedan fyllde vi bilen med det vi hade kvar och bilade mot vårt nya hem! Väl nere såg vi till att få iordning här hemma, varken jag eller Philip tycker om att leva i flyttlådor. Vi inväntade alla möbler som vi beställt och ganska snabbt var det mesta på plats och vi kunde njuta av sommaren som var i full gång här nere.
 
Slutet av juli och augusti spenderade vi många varma dagar på stranden, vilken vi fortfarande inte kan förstå ligger bara 70 meter från vår dörr. Vi lever verkligen i ett paradis här nere, atmosfären är så ren och det är verkligen en helt annan livskvalitet. Vi saknar inte Stockholm en sekund!
 
 

ÅRSRESUMÉ 2012 - JANUARI-MARS

Året 2012 har i det stora hela varit ett helt fantastiskt år för mig. Nedgångar har vi alla men så länge majoriteten är uppgångar så är det bra! 
 
Den första januari 2012 flyttade jag in hos mitt hjärta på Hägerstensåsen. Helt fantastiskt var det, äntligen! Vi hämtade alla mina saker i Uppsala, såg ett par ungdomar springa in i soprummet och ta mina trasiga möbler vi precis ställt ner haha... Philips lilla rosa verklighetsbubbla sprack på två sekunder! :D Vi åkte till Stockholm och där började vi vårt nya liv tillsammans.
 
 
 
I februari kom lilla Mio till familjen - vår lilla älskade Mio! Han var värd alla pengar i världen och vi ångrar inte en sekund beslutet att ta honom till oss. Så till Västerås åkte vi och hämtade vårt lilla pyre hos en fantastiskt duktig uppfödare, Nina. Vår Mio var så välkommen från första stund och nu är det så otroligt otänkbart att inte ha honom hos oss. Han är en busig, mysig och så älskad solstråle som gör varje dag bättre!
 
 
I februari gifte sig även en av mina bästa och äldsta vänner Tina med sin älskade Fredrik. Bröllopet var i Åmål och det var första gången Philip var där. Bröllopet var så vackert och jag grät som en liten bebis. Det kändes som jag gifte bort min egen dotter! Haha! Men dock var det lyckotårar, då jag vet att inget tar hand om Tina så väl som Fredrik gör, de är gjorda för varandra. 
 
 
I mars började magproblemen och krämporna. Läkarna skickade runt mig från den ena undersökningen till den andra och till den tredje. Jag gjorde nog alla -skopier man kan tänkas göra, vedervärdigt. Det skulle dröja ända till början av juli innan de fick rätt på magen, och de ställde den diagnos (magsår) som jag själv ställt till den första läkaren jag träffade. Men nej då. Suck, läkare... 
 
 
Men i mars hände även något väldigt roligt. Vi köpte en lägenhet i Vejbystrand! Vår drömlägenhet som vi sett på Hemnet redan i höstas, men som då inte var aktuell, var fortfarande ledig. I och med att kontraktet på lägenheten i Stockholm snart skulle gå ut hade vi börjat se oss om efter annat, men insåg snart att det inte var värt pengarna. Och Philip ville tillbaka till familjen i skåne, och nu fanns inget som hindrade längre. Vi tog första flyget ner till en visning och samma vecka hade vi fått kontrakt med posten. Vår drömlägenhet var vår!