KULLAHALVÖN - MÖLLE OCH HÖGANÄS

En av tripperna vi gjorde i helgen var till Kullahalvön på andra sidan viken. Vi åkte upp på kullen och vandrade en liten bit ut i skogen. Så underbart vackert allt är nu när dte är så grönt! Skogen var täckt av höga träd vars kronor skapade ett gigantiskt grönt tak över hela skogen. En regnskogsaktig känsla infann sig när vi spatserade runt där.  Där finns också fantastiska utsiktsplatser där man kan stå och titta ut över både samhället Mölle och det oändliga havet. Otroligt vackert och stundtals med en utlandskänsla a la Grekland! 
Efter naturvistelsen på kullen åkte vi ned i kustsamhället Mölle. En mysig liten by där kåkarna ligger upp för bergen (ännu mer utlandskänsla!) och utmed vattnet. Det regnade så vi hoppade bara av lite snabbt nere i hamnen och sen åkte vi vidare mot Höganäs för lite shopping. Höganäs är outletbutikernas Mekka. Här finns allt och lite till. Vi började i Ittala-outleten och avslutade på Höganäs saluhall samt Lager 157 - en outlet för märkeskläder. Där emellan åkte vi till den berömda pannkaksladan som är en historia för sig!
Lite ska jag berätta nu. Pannkaksladan ett ställe mitt ute bland rapsfälten, där man äter - hör och häpna - pannkakor. I alla dess sorter! De har en buffé med 18 olika sorters pannkakor, allt från coca cola-pannkakor till bananpannkakor. Tjocka som tunna, med mer matiga fyllningar så som chili con carne eller grönsaksstuvning, till "lättare" efterrättsfyllningar bestående av bland annat shokladpudding, grädde, glass, frukt, olika såser och toppings. Fy sjutton säger jag bara. Jag, men framförallt mina småsyskon Clara och Samuel, var i himlen. Om ni är i Höganäs är detta definitivt att rekommendera, helt klart värt besöket och buffépriset på 150:-. Helt fantastiskt!
Kvällen avslutade vi hemma hos oss med ett härligt långkok Bolognese, färsk mozzarella och nybakat citronlevain! Perfekt avslut på en lång dag!
Kommentera inlägget här: