LAXBUTIKEN I LJUNGSKILE

Vägen hem igår var lång, och när vi kom till Ljungskile bestämde vi oss för att stanna för lunch. Vi svängde av motorvägen och förväntade oss nog ingenting egentligen, en vägkrog eller seven eleven kanske. Man vet aldrig vad man får när man ser bestick-ikonen längs vägarna. Vi såg en stor vacker sjö (det var ju såklart havet, men det låg så inbäddat att det såg ut som en sjö) och runt om den låg massa vackra villor, och rastplatser där folk satt och fikade i solen. Vi stannade till på en parkering så smågrisarna (katterna) fick kissa och äta lite.
Seven eleven fanns förvisso där vi stannade, men mer intressant var en stor restaurang som lyste med namnet "Laxbutiken". Vi gick in och möttes av en gigantisk disk med färsk lax! Det var rena laxfiléer, laxpaj, laxdessert, laxmousse, laxburgare, laxkotletter, olika fyllningar och toppings, såser osv osv. HEAVEN för oss som älskar lax! Vi besämde oss för att sätta oss ner och äta inne i restaurangen. Allt var himelskt! Philip beställde laxsoppa och jag varmrökt lax med romsås och kokt potatis. Åååh, underbart. Pratade med mamma senare och hon sa att vi ätit där på våra semestrar när vi var små. Att det var fantastisk mat, men att det då bara fanns en butik. Numera är "Laxbutiken" en kedja och finns på fler ställen, bl a i Falkenberg, vilken vi också åkte förbi.
 
Vi köpte med oss en varsin bit laxpaj - en mozarella- och en spenatvariant. Desa åt vi idag till lunch, tillsammans med varsin soppa. Philip tog spenatlaxpajen och åt den tillsammans med en sparrissoppa toppad med färsk sparris. Jag körde lite mer italiensk stil med min minestronesoppa och mozzarellalaxpaj. MUMS!
Kommentera inlägget här: